Mygg

Nu är myggen här, var ute för en stund sen och försökte plantera i krukorna men se det gick inte . Blev genast attackerad av svärmar med mygg i hundratal ja kanske till och med tusental. Dom var bitska till tusen, gick inte ens att vara på solsidan, men svalorna var glada och flög skvirrande omkring och jagade dem. Mera svalor önskas till G-ö.

Jag som matat fåglarna hela vintern har drabbats av en tokgalen blåmes som anfaller spegeln i tvättskrubben som finns på baksidan huset. Anfalla får han väl göra men han skiter så f–bannat mycket i skrubben så det är äckligt att gå dit och tvätta sig. Vad göra ?, skall jag ta fram högtryckstvätten och ge honom en omgång eller finns det humanare metoder. Tänker åtminstone börja med att montera ner spegeln så länge som jag är i Göteborg, kanske han vant sig av med ofoget tills jag återvänder.

Nu är det bara tre nätter kvar att sova innan jag får träffa Ebba-fröken.

Ute är det varmt, vindstilla, soligt och myggigt men jag skall göra ett nytt försök att plantera lite. Kanske jag står ut i tio minuter, men det betyder ju att det är en kruka mindre att fylla sen.

Ha det bra och njut av tiden mellan hägg och syren. (fast häggen blommar inte ännu)

Annons
Detta inlägg publicerades i personligt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mygg

  1. vardagsparlor skriver:

    Ja myggen ja..dom är nog en förbannelse i Österbotten. Har upplevt dom, och tyckte int alls om det. Hos oss kan man sitta ute efter bastun men i Vasatrakten går det absolut inte. Vad spännande och roligt för dig att det snart är dags att träffa barnbarnet.

    • lenarwik skriver:

      Ja, de är en plåga. Har nog säkert 100 myggbett redan och har fått ta allergitablett två kvällar i rad nu, men det beror inta bara på myggen, häggen blommar nu också. Trösten är att det är så fint och grönt ute och sen är det ju en massa småfåglar som behöver mat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s