Njuter av ….

… att inte behöva trängas med alla andra på Juthbackamarknaden i Nykarleby, den som började för x-antal år sedan som en skrotmarknad för veteranbilsägare och vuxit till sig att bli nordens största utomhus-loppmarknad. Där finns allt möjligt du kan tänka dig, men jag anser att jag har tillräckligt med skräp redan i min ägo. Jag har suttit i skuggan och stickat och tänkt på sonen som trängs där bland tusentals andra, men bra väder har de ju fått, solen lyser från en klarblå himmel och inte ett moln så långt ögat kan nå.

Det har ju också varit Nykarleby-veckan med aktiviteter varje dag och igår var det ju kulturnatten, hoppade över den också, det enda som jag varit på är stickcafé som ordnades utomhus på Esplanaden i tisdags.

Har också hämtat garn hos en annan ”garnmorska” ( ja vi kallas så vi som stickar till välgörenhet) som ansåg att hon hade för mycket garn i sina gömmor och ville att någon skulle hjälpa henne göra så att det kom till nytta istället för att värma hennes skåp. Hon hade samma problem som jag att det var svårt att gå förbi en garnaffär eller garnavdelning utan att gå in och då händer det ju att några nystan följer med hem om det råkar vara extrapris. Så nu har 650 gram att göra slut på eller det är nog bara 450 gram kvar.

Nu skall jag fortsätta sticka och tänka på alla som svär över trängseln på Juthbacka.

Vi hörs.

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Njuter av ….

 1. lma7 skriver:

  Tre gånger har jag besökt Juthbackamarknaden, tror det får räcka för min del. Sticksömmen har fått vila nu när sommaren kom, skulle hemskt gärna sticka något annat än sockor men jag vet inte vad.. Har du något trevligt förslag? 🙂

  • lenarwik skriver:

   Jo nog har jag besökt ”spektaklet” några gånger, men nuförtiden har jag svårt att gå på ojämna ytor och lägg till trängseln så är det nästan omöjligt att ta sig fram.
   Du kan ju försöka dig på att sticka ett par vantar med indisk tumkil. Googla på indisk tumkil så hittar du Novitas mönster på svenska.

 2. lma7 skriver:

  Tack för tipset, hittade beskrivningen, skrev ut den och nu har jag stickat mitt första par vantar med indisk tumkil. Perfekt passform och roliga att sticka.

  • lenarwik skriver:

   Ja, sitter de inte skönt på handen och roliga att sticka. Fick tipset av Knappmakerskan (Maria som samlar in våra alster till behövande)och har stickat flera par.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s