Orange

Bosse vill i nästa uppgift att vi skall fotografera orange. Var hos sonen och kollade av en slump min mail innan jag åkte iväg på mina ärenden som jag hade i stan. Bosse lekfarbror hade lagt ut en ny uppgift. Va tror ni händer jag ser orange överallt och som vanligt hade jag ingen kamera med. Sonens löpskor knall oranga, hans kameraväska orange , en brödpåse hade orangea inslag en etikett på en sprayburk  ock så vidare, höll på att bli galen.

När jag senare gick på stan såg jag orange överallt, på apoteket, banken, affären , bensinstationen osv…… Nu har jag beslutat mig kör att kameran skall med i alla lägen.

Inte nog med det men vad skådar mitt högra öga på väg till staden, jo en polisbil som hade blåljusen på och hade stoppat en bilist. Jag blundade när jag körde förbi.

ORANGEIMG_1494

Etikett på asken, flora,etikett på broccolin, en läskflaska, en apelsin. taggar på en virkad drake, en orange paprika, en morot, en tändare,en trådända och en tandborste. Oj det blev 11 saker.

Det finns jättemycket oranga saket i min omgivning märker jag nu, saker man inte tänker på, så länge jag skrivit detta inlägg har jag upptäckt ca 20 saker till. Tex en bokrygg, urtavlan på väggklockan, en kasse osv osv …..

Vi hörs mina vänner

Annons
Detta inlägg publicerades i personligt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Orange

 1. Vad bra att jag får dig att ”vakna” och se på världen på ett nytt sätt. 🙂 Fast det finns risk att det blir för stressigt. Typiskt med polisbilen. 😦
  Jag känner igen det själv. De gånger jag väljer att lämna kameran hemma händer nästan alltid något spännande eller så ser jag något som är ”rörligt” och inte kommer att finnas där nästa gång jag kommer dit. På det viset är det bra med smidiga mobiltelefoner/kameror som kan ligga ständigt i fickan. Du fick ihop ett tjusigt gäng orangefärgade saker ändå. Det andra kunde jag läsa om.
  Jag önskar dig en fin vecka.
  Visst är det roligast att läsa Wallanderserien i kronologisk ordning, men de går att läsa hur som helst. Han gick till och med tillbaka i handlingen i nionde boken. Om du är mer förtjust i andra romaner än kriminalböcker kan jag berätta att Henning Mankell har skrivit flera bra andra böcker. Även några riktigt bra barn och ungdomsböcker. Han fick mycket erfarenheter under alla de år han bodde i Afrika. Kram Bosse

  • Villa Herbert skriver:

   Härefter får nog kameran följa med, för man vet ju aldrig vad du hittar på. Har nog kamera i mobilen men vet inte hur jag får över dom till datorn. Borde väl be sonen om en kurs i bildbehandling.
   Böcker i en serie skall läsas i kronologisk ordning men vad gör man när de inte finns på biblioteket när jag vill låna dem.
   Kram Lena

 2. Pingback: Brandgul eller orange? Holland eller Nederländerna? | Bosse Lidén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s