Farligt med inbundna böcker

Nu vet jag varför jag läst pocketböcker de senaste 20 åren. Nu har jag läst 2 av Mankells inbundna romaner (lånade på biblioteket) och har blåmärken lite här och var. Till saken hör att jag ligger och läser och svaga muskler i händerna gör att jag tappar boken ibland. Aj vad det gör ont. Så nu när jag åker till Lerum (Slätthult) skall jag passa på att inhandla några Mankell-pocketar, böcker är billigare i Sverige, momsen är lägre och sen finns det större urval.

Böckerna var bra och jag kan rekommendera Mankell till lässugna  som gillar kriminalromaner. Jag läste ju den ena på svenska (Innan frosten) och den andra på finska (Rauhaton mies). Oj vad min finska är ringrostig och det märks när jag läser att mitt modersmål är svenska, det tog mig dubbelt så lång tid att plöja genom  boken på finska. Jag var också tvungen att googla översättning på några ord och uttryck.  Övning ger färdighet, så nu borde jag läsa mer på finska.

Nästa bok som av bara farten följde med från bibban är Alexander McCall Smith´s Lördagens stora bröllop. en bok om Mma Ramotswe och Damernas detektivbyrå. Jag tror att jag sen läst alla som översatts till svenska i den serien.

Nu skall jag sticka en stund och sen krypa ner i sängen och börja läsa bok nr 11 detta år. :>

Solong, vi hörs

Annons
Detta inlägg publicerades i personligt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Farligt med inbundna böcker

 1. lma7 skriver:

  Bra att träna språk med att läsa böcker, men läs nu inte ihjäl dig… om en tegelstensroman råkar falla dig i huvudet! 😉

  • lenarwik skriver:

   Jag har ju läst tegelstenarna nu och tänker läsa pocketar resten av mitt liv. De faller också ur mina händer emellanåt men är betydligt mjukare och lättare.
   Skall maila en lista på böcker jag vill ha till dottern.
   Jo det är bra att träna på språk med att läsa men blir lite frustrerad när jag ibland måste läsa en mening flera gånger innan jag fattar. Min finska är inte vad den varit men det blir ju lätt så när man inte använder språket så ofta.
   Ha en solig dag idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s