Kraschlandning

Igår var inte vädret det bästa, grått, mulet och sen dalade det ner ”lappmögel” (snö) från himlen. På eftermiddagen la jag mig på sängen med min bok och tänkte ta en extra lässtund. Hade knappt hunnit börja läsa när det smällde till i fönstret vid altanen. Förskräckt hoppade jag upp och undrade vad som hänt, tittade ut genom fönstret men såg inget så jag öppnade dörren och där låg en hackspett som kraschlandat.

IMG_1761Den låg ner men medan jag hämtade kameran hade den rest sig upp halvvägs med stjärtpartiet i en konstig vinkel, den var yr och vinglade lite fram och tillbaka.

IMG_1763Efter fem minuter har den rätat på sig ytterligare och återfått glimten i ögat. Efter ytterligare fem minuter flög den iväg och klänge sig fast på grannstugan.

IMG_1767Jag är glad att det slutade lyckligt och jag fick på nära håll se hur fantastiskt fin teckning hackspettar har.

Dagen innan hade jag sett en fågel jag aldrig tidigare sett i mina trakter. Nötväcka skall inte finnas på dessa breddgrader enligt min fågelbok och jag kollade även på nätet. Lyckades få den att fastna på bild. Nötväcka har en egenhet som få fåglar har, den kan ta sig nedför stammar med huvudet före, det var nog detta beteende som fick mig att upptäcka den.

IMG_1722Är inte vår natur fantastisk, jag är ingen biolog eller ens fågelskådare men blir glad när jag får upptäcka nya arter av både växter och djur.

Ha en trevlig påsk alla mina läsare.

 

Annons
Detta inlägg publicerades i personligt. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Kraschlandning

  1. lma7 skriver:

    Vilka fina ögonblicks bilder du fick av den kraschen. Tur att den klarade sig så du inte behövde ställa till med begravning..

  2. livsglimtar skriver:

    Så skönt att Hacke överlevde, vi har ett par stycken på landet som vi matar, de är såå vackra. Nötväcka har vi många av, en av dem är helknäpp. Hackar som en galning runt hålet till en av alla fågelholkar vi har satt upp. Han liksom boar hela året i den holken beter sig konstigt, tror han har ADHD eller något sånt besvärligt. Glad Påsk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s