Norge, lek nr.19

Bosse han är påhittig han, nu skall vi hitta en norsk artist, en bok av en norsk författare och fem foton  som på något sätt har anknytning till Norge. Vi får inte hämta något annat än en video med artisten från nätet.

Det blev 1½ norska. Denna låt har jag nog hört minst tusen gånger för i barnens lekrum hade vi en kassettbandspelare och varje gång låten tog slut så spolades bandet tillbaks och låten spelades igen. Konstigt nog så försvann kassetten spårlöst efter en tid. Undrar vem som fixade det, känner mig skyldig.

Norsk författare var det lättaste, behövde bara sträcka ut handen och plocka den ur bokhyllan. Har läst några böcker av honom men har inte riktigt fastnat för hans sätt att skriva. Skall ge honom en ny chans om ett par år

1255Tänkte skriva att jag aldrig varit i Norge men det är ju inte sant för i min ungdom var jag några resor med långtradare till Tromsö och några år senare jobbade jag en kort period i Karasjokk. Har inga foton från den tiden så jag får improvisera lite.

1353 1351 1851 1354 1352Så var uppgiften avklarad för denna gång, man får ju hoppas att domaren är snäll och inte dömer ut mina bilder när jag inte har med vackra vyer över fjordar och fjäll eller olika norska landmärken.

Nu ser jag fram emot nästa uppgift vad det än vara må.

Vi hörs.

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Bosselek, personligt, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Norge, lek nr.19

 1. Domaren snäll. Det känns som jag måste vara en försvarsadvokat för dina barn. Du erkände till om och med. Gömde du kassetten? Tog du på träskor och hoppade på den? 🙂 Jag ler när jag minns liknande situationer. Hur orkade våra tjejer lyssna på samma låtar flera gånger på raken? Istället för att byta kassett. Mora Träsk hörde jag till leda. Annars gillar jag vinnaren 1985 jättemycket. En låt som jag blir glad av. 🙂 Jag tyckte du löste det här bra. Nästa kommer att bli något helt annat.
  Kram Bosse

  • lenarwik skriver:

   Tack. En annan kassett som jag hörde tusentals gånger var Trazan och Banarne, den hade vi i bilen på en bilresa Göteborg – Nykarleby t o rt 180 mil och så fort ungen 1½ år somnade i sin barnstol stängde vi av den men det tog bara några sekunder så vaknade han och ropade Taasan. Glömmer aldrig den resan.
   Kram Lena

 2. Pingback: Norges stora dag | Bosse Lidén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s