Billig glädje och värme

27078Vid Lerumfamiljens besök hos mommo tyckte Ebba när vi besökte ett varuhus att mommo skulle ha denna till sin plantering så den fick följa med hem. Jag blir lika glad varje gång jag går förbi den och kommer ihåg E:s min när jag tog beslutet att köpa den. Grodan som visade sig att vara en sköldpadda vid närmare granskning kostade inte många euro men har fått mig att dra på smilbanden mer än en gång så den är värd sitt pris.

27071Någon hade vridit på värmen ordentligt igår och till råga på allt var det nästan vindstilla, alldeles för varmt att vistas utomhus, inomhus var det också varmt men där har jag en fläkt som får luften att cirkulera så det var nästan drägligt. Vad gör man i denna hetta, det går ju inte att sticka för händerna är för svettiga. Jo jag gick igenom mitt förråd av raggsockor, strumpor och trosor. Kom till resultatet att jag nog inte på åtminstone ett år behöver inhandla något eller sticka nytt. Sen ett fenomen som jag undrar över: Vad är skillnaden på sockor och strumpor? Finns det nån av mina läsare som kan förklara skillnaden för mig.

Idag är det lite svalare och det blåser så man kan vistas utomhus utan att bli anfallen av mygg och annat otyg. Skall nog ta mig en kort promenad.

Vi hörs

 

Annons
Detta inlägg publicerades i barnbarn, natur, personligt. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Billig glädje och värme

 1. Den lilla gröna ser gullig ut. 🙂 För mig känns det som ordet sockor användes mer förr. Nu tänker jag mer på ”tjockare” saker. Eller handgjorda. Det är kul att vända och vrida på ord. En rånare tog på sig en SOCKA med två hål på. Sedan STRUTADE (rånade) hon en SANDBANK och fick sand mellan FINGRARNA. Undra om jag inte fått svenskt solsting. 😀
  Kram Bosse

  • Villa Herbert skriver:

   Jo den är söt.
   Affären säljer sockAr men jag tar på mig strumpor och skor, konstigt va?
   Sommarkram Lena

   • För att vara rättvis kan vänstra fossingen få en strumpa på sig och den högra en socka. Nästa morgon byter de värmeinslag.
    Glöm inte att ta på dem i rätt ordning. Dumt börja med skor. 🙂
    Tramskram Bosse

   • lenarwik skriver:

    Blanda inte ihop höger och vänster för mig, har svårt med balansen utan att ha strumpa på den ena och socka på den andra eller vänta nu kanske det skulle hjälpa ….
    Kram

 2. Znogge skriver:

  Så söt den är och ett fint litet minne 😀

  • villa herbert skriver:

   Jo den är söt och det bästa är att jag varje gång ser den så ser jag glittret i E:s ögon när hon förstod att mommo skulle köpa den.
   Sommarkramar Lena

 3. uddmor skriver:

  Kul ”grönsak”. 🙂 Som jag förstår det slutar en socka vid vristen, allt som når högre är en strumpa.

 4. villa herbert skriver:

  Den uppfattningen hade jag också men mitt treåriga barnbarn rättar mig och säger att hon tar på sig strumpor även om dom är korta. Kanske val av ord beror på var man bor.
  Grönsaken är nog inte ätbar 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s