I torsdags ….

…. tyckte jag att jag borde röra på mig lite, så jag tog med mig kameran och satte mig i bilen körde iväg en bit (ca 10km) parkerade bilen och tog mig en promenad på sanddynerna vid Storsand Fäboda.

29071 29072

Inte mycket folk på stranden även om det var varmt men molnen såg hotfulla ut i öster. En perfekt strand för barnfamiljer för här är det så långgrunt att man kan promenera halvvägs till Sverige (nästan) för det är nästa land som finns bakom ön på det vänstra foton.

Sen åkte jag vidare till Fäboda kaffestuga och gick runt på klipporna en stund. Blir alltid lika imponerad av naturen här.

29076 29075 29077Inmundigade även lunch på detta ställe men blev lite konfunderad över att servitören undrade om jag var ensam. Hade lust att fråga honom om dom inte serverade singlar på detta ställe. Kanske det är så att till detta ställe kommer man i sällskap, jag har nog inte heller besökt stället ensam tidigare.

29078Ett hällkar med egen liten sandstrand  fick jag fotat och sen var batteriet i kameran tomt. Jag hade som vanligt glömt att kolla laddningen innan jag åkte iväg och det är inte första gången, borde kanske köpa ett batteri till och ha det med fulladdat i reserv.

Åkte ändå vidare till Jakobstad och tog en promenad i Skata, det gamla trähusområdet med smala gator sen gick jag in på Skorpan och köpte ett bröd innan jag åkte hem. Var helt nöjd med min utflykt och undrar över varför man inte ”turistar” oftare i sin hemmiljö.

Ha de bra mina vänner, vi hörs.

Annons
Detta inlägg publicerades i natur, personligt. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till I torsdags ….

 1. Jessica skriver:

  Fina bilder! Det var länge sen vi besökte Fäboda.

 2. lma7 skriver:

  Fina bilder! Undrar bara varför de inte blir större när jag klickar på dem, då försvinner de och det står att sidan an inte hittas.
  Jag har tagit en ordentlig paus från bloggen och har njutit av semester tillsammans med luxemburgarna. 😉

  • lenarwik skriver:

   Tack, orsaken till att dom inte blir större är att jag inte vet hur man gör. Skönt att du är tillbaka i bloggvärlden igen, saknat dig.

 3. Johanna skriver:

  Ljuvliga Fäboda! Du ger mig hemlängtan!

 4. villa herbert skriver:

  Jag tänkte på dig när jag gick där på klipporna. Det är en otroligt vacker plats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s