Resans mål

Nu har jag varit hemma mer än ett dygn, trött men glad över allt jag upplevt. Resan ner till Helsingfors var inte rolig, tåget var proppfullt, massor med högljudda grupper. Inte blev det bättre i Hesa för där var det nån sorts festival på gång. Mötte sonen och vi gick en bit för att hitta ett lugnt ställe att äta middag på innan vi tog färjan över till Tallinn.

I Tallinn mötte vi sonens flickvän och startade helgen på Radisons skybar där vi avnjöt lite nattamat innan vi kröp till kojs.

Tallinn är staden där gammalt möter nytt, moderna spårvagnar och lokaltrafiken är gratis för personer som bor i Tallin och är även billigt för turister, ett tredagarskort kostar 5€.

09081 09082Vid många övergångsställen ser trafikljusen ut såhär, här är det 44 sekunder kvar tills det blir grönt. Klyftigt tyckte jag för då visste man när det skulle slå över till grönt och var det bara några sekunder kvar av grönt så visste jag att det var ingen ide att jag som rör mig så långsamt började gå.

Lördag förmiddag var jag ute på egen hand en liten stund, tillbringade den i ”Gamla stan”

0908409087 09085Massor att se och kände mig lite dum när jag hade frågat om det fanns fikaställen där, man kunde ju inte gå ens tio meter utan att stöta på ett fik eller restaurang. Efter en stund mötte sonen med flickvän upp och efter att vi fikat åkte vi till en stoooor hemslöjdsaffär, där fanns allt man kunde tänka sig men det var för stort och för mycket att ta in. Kom ut med ett nystan och en rundsticka. Jag har ju inte åkt till Tallinn för att shoppa.

Lunchen intogs på en fiskrestaurang i hamnen och sen gick vi genom ett köpcentrum hem till Kribu för att vila en stund (åtminstone jag behövde vila efter att ha promenerat flera timmar på kullersten i Vana Linna) innan vi skulle åka vidare till Iru, en liten by utanför Tallinn där sonens svärföräldrar bor.

Nu orkar jag inte skriva mer ikväll, vi hörs.

Annons
Detta inlägg publicerades i personligt. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Resans mål

 1. lma7 skriver:

  Trevliga bilder, du har säkert flera, tack! Skulle du kunna tänka dig att bo där?

 2. Jessica skriver:

  Låter som om du haft en bra resa! Blir lite sugen på att åka dit själv!

  • lenarwik skriver:

   Jo du resan var bra och nästa gång kommer jag att stanna längre. Ta chansen när ni är i Finland för färjan över tar bara 2 timmar och bilen behöver man inte ta med för allt i centrum är på promenadavstånd och behöver man åka lite längre så är taxi skitbilligt och så finns ju spårvagn och buss.

 3. Johanna skriver:

  Intressant! Och det där med trafikljuset var verkligen klyftigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s