Bosselek 29

Näst sista leken för den här gången, och den svåraste hittills. Hade först inte tänkt delta för jag bor ju inte där jag är mantalsskriven, nog i samma kommun men inte på den adressen, men så läste jag i en kommentar att en lekkompis fick delta från fritidsboende. Lyckades fota fågel, älg, ekorre, spindelväv och traktor. Så här kommer mitt bidrag

1210161 1010161 1210162 1210164 1210165

Älgen ser lite konstig ut men den lyfts med en kran från en båt till ett bilsläp med rep från huvudet och ett bakben.

Haren som jag ”pratat” med i stort sett hela sommaren har jag sett några gånger senaste vecka men aldrig hunnit ta en bild innan den skuttat vidare eller så har det varit för mörkt för att min kamera skall klara av få en vettig bild och inte bara en gråbrun klump i allt det övriga dunklet. Jag får vara nöjd med det jag lyckats fånga.

Här en bild från i somras när haren var en orädd liten palt, här äter hen klöver på gräsmattan tre meter från trappan till huvudingången och jag står på altanen och fotar.

1961Jag tackar Bosse för en rolig uppgift och hoppas att han godkänner bilder från den adress jag bott på i snart fem år även om jag är mantalsskriven 12km härifrån.

Hoppas vi hörs snart för nu har det börjat klia lite smått i bloggfingrarna. Den som lever får se.

 

Annons
Detta inlägg publicerades i Bosselek, natur, personligt. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till Bosselek 29

 1. Comsi Comsa skriver:

  Så fint jobbat, fågeln i bäcken är jättefin….

  Kram ❤

  • lenarwik skriver:

   Tack, jag njuter varje dag av badande fåglar i den lilla bergsskrevan, jag fyller på med vatten om det regnar för lite.
   Kram

 2. Kicki skriver:

  Tack först för titten hos mej, jätteroligt. Tyckte du tagit mycket fina bilder och gjort ett bra jobb, grattis

  • lenarwik skriver:

   Tack även du för besöket. Bildernas kvalitet kan diskuteras men jag är ju ingen fotograf och nu var det ögonblicksbilder för alla föremål rörde på sig, även den döda älgen som jag lyckades få bild av innan den försvann bakom den parkerade bilen.

 3. Den där domaren tog i och sköt från höften och drog till med riktigt paragrafrytande. 🙂 Aj!!!! Nu nöp jag honom i örat och så gjorde det ont i mitt öra. Märkligt sa Vargen till ormen som väste tillbaka. 😉
  Domaren och jag försökte tänka utanför boxen och stänga dörren för specialare under en dag eller helg. Givetvis är båda dina boende godkända. Måste vara härligt att kunna byta efter säsong och lust. Det är klart att jag tänkte älg som står stilla eller kan röra på öronen. Men detta var häftigt och ger också poäng. Kul att få se älg hos någon lekkamrat.
  Kram Bosse. Örat är alldeles rött. Hur ska jag förklara detta för doktorn och hos Solveig får jag säkert ingen sympati. 🙂

  • lenarwik skriver:

   Tack till både domaren och lekledaren, hoppas örat återtagit rätt färg. 🙂
   Oj, du hade godkänt foton från båda ställena, då kunde jag fått med sop- och postbil samt katt. Nu är det så att jag aldrig bott på den adressen jag är skriven på för där bor sonen. (Ärlighet varar längst)
   Kram Lena

 4. Znogge skriver:

  Bra jobbat! Bilden med älgen var onekligen ett nytt grepp 😀

  • lenarwik skriver:

   Tack. Haha, mitt mål var att få med en älg, död eller levande (eller hur) 😉 Visste ju inte om den skulle godkännas men vi har en snäll domare som ibland ser lite utanför ramarna.

 5. lma7 skriver:

  Vilken tur du har när det ramlar ner älgar framför ditt fönster! 😉 Ekorren har yvig svans, det lyckades riktigt bra för dig! 🙂

 6. Jessica skriver:

  Haha, bra jobbat! Själv såg jag en levande älg från vardagsrumsfönstret i morse igen. Hade jag haft en bra kamera så hade nog kunnat få med två hästar, två rådjur, några skator och en älg på en och samma bild. Undrar hur många poäng det hade gett?

  • Villa Herbert skriver:

   13 poäng + säker nåt bonuspoäng för att alla är på samma bild. Tänkte på er utsikt från vardagsrummet, där jag sett alla dessa + katt, hare, post- och sopbil.
   Ha det bra, krama ungarna, vi hörs på skype.

 7. Primrose skriver:

  GRATTIS! Så mycket du fick med, t.o.m en älg!
  Så himla söt blåmesen är ,-))
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

 8. Villa Herbert skriver:

  TACK. Blåmesen hann jag ta en massa foton av men de andra gällde det på sekunden att få till.
  Kram Lena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s