Diabetes 1

Busbosse ville att vi skulle lära oss lite om diabetes typ1. Alltid bra att veta för kunskap är inte tung att bära med sig. Fem foton skulle det var, varken mer eller mindre + text.

Blev lite stressigt för just innan jag skulle åka iväg på koll hos diabetessköterskan i Nykarleby läste jag att uppgiften skulle stängas om mindre än 24 timmar och jag som inte skulle komma hem före sent ikväll men jag hinner nog delta. Orsaken till kollen hos diabetes är att jag vid alla mina fullgångna graviditeter haft graviditetsdiabetes och risken att få diabetes 2 lär vara större då, så min läkare tyckte att jag skulle vara med i en forskning om diabetes2. Så nu har jag varit på första info. Mitt blodsocker var 6,4 två timmar efter frukost och det förstod jag var bra. Nog om det

Här är bilderna jag tog på mottagningen

IMG_1509 IMG_1507 IMG_1502 IMG_1501 IMG_1500

Bilderna får tala för sig själv, hoppas att jag får 5 poäng. Tyvärr är nästan all text på finska, Planscherna  beskriver kännetecken för hypo och hyper.

Kram till er alla

Annons
Detta inlägg publicerades i personligt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Diabetes 1

 1. Det var ett bra värde två timmar efter frukost. 🙂 Det är då på dygnet som jag oftast ligger högst. Vad bra att de följer upp dig. När det gäller diabetes 2 kan man ha det under en lång tid utan att veta om det, till skillnad från min variant. Många hinner gå till optikern och göra synundersökning osv. Mitt råd till dig är att fortsätta att få ditt blodsocker mätt ett par gånger om året även efter forsningen är avslutad. Då sliter du inte i onödan på organen, om du skulle ”trilla dit” någon gång i framtiden igen. Dumt att gå med ständigt lite förhöjt utan att sätta in medicin. Nu kan du fira och vara tacksam att du inte är för söt. 🙂
  Det är klart att du klarade av mina seriösa lekuppgifter galant.
  Helgkram Bosse

  • lenarwik skriver:

   Tack för poängen, jag blev glad att jag hann. Jag har nog kollat upp mitt blodsocker rätt så ofta sen mina graviditeter och nu då jag kommit upp i ålder så kollas mitt långtidssocker varje år. Känns ganska tryggt men jag vet ju att jag har ökad risk och försöker äta lite nyttigare. Borde röra på mig mer och gå ner en massa kilon i vikt, men då mat är så gott 😉 . Mina mediciner bidrar också till viss del till viktökningen och att jag slutade röka för lite mera än ett år sen efter över 45 år som rökare.
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s