Oj vad jag gjort mycket idag

Huvudet är trött likasom kroppen men jag har gjort mer idag än vad jag gör på en vecka normalt. Hela gräsmattan är krattad, får tacka den äldre sonen för det. Innan han påbörjade krattningen så flyttade han på cirkelsågen så att jag kom åt att jobba.  Jag har byggt en åttakantig blomlåda. Skaffade ju en robotgräsklippare i fjol och mitt på gräsmattan finns det en liten bergknalle som sticker upp 0 – 5 cm.  Robotgräsklippare vet inte skillnad på gräs och bergknallar.  Då löste jag problemet med att rada ut några lecablock och ställa en blomma ovanpå. Såg inte så fint ut men det fungerade så att Lill-Otto inte gjorde sig illa. Nu ser det ut såhär.

553Orsaken till att den blev åttkantig är att jag tycker att det är roligt att räkna ut i vilken vinkel jag skall såga och hur långa sidorna skall vara för att täcka bergknallen .

Ny uppgift från Bosse lekfarbror har också kommit, vi skall fota småkryp och skit. Kom ganska snart underfund med att min kamera och mitt fotokunnande inte räcker till för att man skall se vad bilderna föreställer när man skall fota tex. myror och små spindlar.  Så jag bad sonen om en fotokurs och att få låna en av hans kameror. Så i eftermiddag har jag krupit runt ock fotat småkryp, men det räcker inte (enligt sonen) att fota bra sen skall man bearbeta bilderna i datorn också. Mitt största problem för att få ett kryp på bild är att inställningen av skärpan tar så lång tid att odjuret hunnit krypa iväg innan jag kommer till skott. Kursen fortsätter när jag hunnit smälta dagens intryck och hunnit öva lite  Såhär kan en fluga se ut. 551Jag är nöjd men enligt sonen är den inte bra. Jobbigt att fota när man skall ställa in iso/asa bländare, slutare och allt möjligt annat man skall tänka på. Huvudet känns som ett virrvarr. Tänk om jag blir så galen att jag köper en egen kamera för några tusen € och får en ny hobby på köpet.

Var in till stan idag och gick runt på sonens tomt och märkte att våren hunnit längre där än hos mig ute vid havet.554 552

Aldrig förr har jag sett mössöron på björkarna 5 maj, är det global uppvärmning eller är våren ovanligt tidig?

Nu skall jag smälta dagens intryck och sova på saken så får vi se om det blir något krypinlägg senare, vi har ju nästan en vecka på oss.

Vi hörs.

Ps vädret har varit underbart idag, nästa som sommar.

 

Annons
Detta inlägg publicerades i natur, personligt, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Oj vad jag gjort mycket idag

 1. lma7 skriver:

  Tänk om vi bara har varsin fluga att bidra med när tiden för Bosse-leken går ut. 😦 Så går det knappast! 🙂

  • lenarwik skriver:

   Jag har jagat en humla idag men den hinner alltid surra iväg innan jag hunnit ställa in skärpan. Tacka vet jag autofokus och kamera i pocketformat. Skam den som ger sig, nog skall vi väl kämpa för att hitta åtminstone hälften av uppgifterna. 😉

 2. Jessica skriver:

  Snygg blomlåda! Vad ska du plantera i den?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s